TYPH BARROW – ALOHA

Begin 2018 verscheen het debuutalbum “Raw” van de Brusselse pianiste en singer-songwriter Tiffany Baworowski die onder haar artiestennaam ‘Typh Barrow’ eigen composities in het pop- en soulgenre met elementen uit de jazz en bluesmuziek brengt. Deze jonge en frisogende Franstalige zangeres wordt sindsdien een veelbelovende toekomst voorspeld, vooral in Wallonië en Brussel. Maar aangezien ze haar songs in het Engels brengt zou een internationale doorbraak ook wel eens haar deel kunnen zijn.

In januari van dit jaar verscheen haar tweede plaat onder de titel “Aloha” met daarop twaalf liedjes en twee bonustracks met live gebrachte versies van de songs “The Whispers” en “Taboo” (zie 1e video), twee nummers uit haar debuutplaat. De titeltrack “Aloha” waar dit album mee begint brengt ‘Typh Barrow’ als een 7 minuten durend duet met Edouard Wameho, een muzikant uit Caledonië die in 2017 onder de naam ‘Gulaan’ deelnam aan de ‘blind auditions’ bij de Waalse versie van ‘The Voice’ en er meteen de vier zetels liet omdraaien. Aan het einde van het album staat er ook een kortere ‘radio edit’-versie van diezelfde song.

De songs die ‘Typh Barrow’ voor deze tweede plaat heeft geschreven zijn zeer modern klinkende en vlot in het gehoor liggende popliedjes met als typerende nummers het reggaedeuntje “Colour”, het soulvolle “Replace” en het swingende “Doesn’t Really Matter” (zie 2e video). De eerste ballad die we aangeboden krijgen staat op plaats vijf in de tracklijst van 12 songs: “Very First Morning” roept qua stemgeluid herinneringen op aan de betreurde Amy Winehouse.

Daarna volgt een nog intimistischer nummer dat “The Gift” heet en door ‘Typh Barrow’ in een prachtig duet met Jasper Steverlinck wordt gezongen. Ook het later volgende liedje “Hold You Sister” wordt in een gelijkaardige intieme sfeer gebracht. Onze favoriete song uit dit “Aloha”-album is echter de schitterend gezongen soulballad “The Other Woman”, allicht één van de redenen waarom ‘Typh Barrow’ in de vakpers vergeleken wordt met de ook zeer krachtig zingende Britse chanteuse Adele. Ook voor haar knappe vocale prestatie bij het nummer “They’re Calling Your Name” zou deze vergelijking best wel kunnen opgaan.

Intussen heeft deze 32-jarige ‘Typh Barrow’ er in Wallonië zelf een ervaring bij als coach bij ‘The Voice’ tijdens het achtste seizoen van dit programma. Maar we hopen toch dat ze zich met volle overgave zal toeleggen op het uitwerken van haar internationale carrière als zangeres, want met het werk dat ze op het album “Aloha” brengt zou die doorbraak er wel eens heel snel aan kunnen komen.

(valsam)

2 mei 2020: Palais des Beaux-Arts, Charleroi
7 mei 2020: Le Forum, Luik
8 mei 2020: Le Forum, Luik (sold out)
9 mei 2020: Le Forum, Luik (sold out)
15 mei 2020: Koninklijk Circus, Brussel (sold out)
16 mei 2020: Koninklijk Circus, Brussel


 

Artiest info
Website  
 

Label: Doo Wap Records

video